A dia 15/04/2024 s’ha dut a terme una presentació als mitjans de la Campanya de Revisió Cognitiva. Han assistit per part de l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius:

·                    Cori Sánchez, Presidenta de l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius

·                    Margarita Torrente, Coordinadora de l’àrea de Neuropsicologia de l’Institut Lerín Neurocognitive

Ha realitzat la presentació per part de l’ajuntament de Reus:

·                    Enrique Martí, Regidor de Salut i Esports de l’Ajuntament

Com cada any, l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius de Reus i Baix Camp, realitza la campanya “Revisió Cognitiva”. Aquest any amb la col·laboració de la “Regidoria de Salut i Esports de Reus”.

Aquesta campanya consisteix en la realització d’avaluacions neuropsicològiques de cribatge, gratuïtes a totes les persones interessades en conèixer el seu estat cognitiu.

La campanya està oberta a tota la ciutadania i és una excel·lent oportunitat per conscienciar sobre les alteracions cognitives, les demències i l’impacte que generen en les famílies i en la societat en general, posant èmfasi en la valuosa tasca de les associacions arreu del món.

Cada 3 segons es diagnostica un nou cas de demència al món, amb una afectació mundial actual d’uns 50 milions de persones. Entre un 5% i un 8% de la població major de 60 anys patirà demència en un moment determinat. No existeix tractament curatiu per la majoria de les demències però sí existeixen tractaments que han demostrat que poden alentir el seu avenç.

Les revisions habituals del nostre funcionament cognitiu a certa edat ens poden permetre detectar les fases inicials d’una demència o trastorn neurocognitiu, establir un diagnòstic precoç i realitzar una actuació terapèutica primerenca i eficaç, permetent-nos romandre actius a la societat.

Així doncs, informem que durant els dies 25, 26, 27 i 29 d’abril, entre les 9:00h a 18:00h(segons disponibilitat) ,a l’Institut Lerín Neurocognitive, es realitzaran les avaluacions neuropsicològiques dins de la Campanya «Revisió Cognitiva» d’aquest 2024.

Per participar és necessari concertar cita prèvia trucant als telèfons:

977 317 603 / 686 219 419

Enllaços:

Reus.cat

Eos.reus.cat

Diari Més

Tarragona Digital

Diari de la discapacitat

Reus Digital