Cinc corredors han iniciat un recorregut solidari de 87 km, a les 7 del matí de diumenge 30 d’agost, al Pont Penjant d’Amposta i han recorregut el GR92 fins a Salou. D’allí s’han desviat en direcció Reus, fins a finalitzar al Centre Terapèutic per a l’Alzheimer pocs minuts abans de les 18 h, on els ha rebut el mateix Jordi Cervera i representants de la Fundación Rosa M. Vivar.

L’equip d’atletes format per Kilian Garcia, Eudald Navarro, Aitor Tomás, Esteve Bou i Joan Balañà han col·laborat amb Jordi Cervera i s’han sumat al seu repte personal CONNECTA’T x L’ALZHEIMER corrent gairebé 90 km solidaris d’Amposta al Centre Terapèutic per a l’Alzheimer de Reus

L’objectiu del repte CONNECTA’T x L’ALZHEIMER de Jordi Cervera és sensibilitzar sobre la malaltia de l’Alzheimer i donar a conèixer el nou recurs que disposa el nostre territori pel tractament d’aquesta malaltia, el Centre Terapèutic d’Estimulació Cognitiva per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria impulsat per la Fundación Rosa María Vivar. La motivació dels corredors a sumar-se al repte és malauradament haver viscut, en algun dels seus familiars, aquesta malaltia tan dura i a la vegada estigmatitzada.

L’equip ha anat assolint el recorregut entre els diferents avituallaments a una mitjana de 10 km/h. El punts establerts han sigut l’Ampolla, l’Ametlla de Mar, Almadrava, l’Hospitalet de l’Infant, Cambrils i Salou, per finalitzar al Centre Terapèutic per l’Alzheimer a Reus.

En tots aquests punts, l’impulsor del repte esportiu CONNECTA’T x L’ALZHEIMER, Jordi Cervera, i heroi de la travessia marítima entre el Far del Fangar i Salou de 44 km per mar obert, els ha acompanyat i animat en tot moment. Els corredors s’han mostrat molt contents i amb forces per dur a terme aquest gran nombre de quilòmetres solidaris.

En el tram entre l’Ampolla i Ametlla un dels corredors, Eudald Navarro, ha patit una caiguda en un tram tècnic i complicat i s’ha lesionat. Tot i les molèsties, el corredor ha decidit descansar alguna etapa i incorporar-se als darrers trams per arribar tot el grup a la meta.

A l’Almadrava els representants del patronat de la Fundació els esperàvem per donar ànims en la meitat del recorregut i també els han seguit fins al final.

A les 12 h del migdia els corredors sortien del mirador del Torn direcció l’Hospitalet. En aquest punt es pot veure tot el Golf de Sant Jordi, la travessia èpica que va fer el passat dijous en Jordi Cervera i ha sigut un moment on la comitiva i els corredors han destinat uns instants a admirar la panoràmica. A partir d’aquest punt, l’equip ha manifestat que ha patit diverses dificultats i molèsties, però han continuat. A les 15.30 h han sortit de l’avituallament de Cambrils i una hora més tard han assolit Salou. Durant tot el trajecte un dispositiu de geolocalització ha permès que tothom pugui fer el seguiment de l’equip de corredors en temps real, a través de www.trail.cat i en les xarxes socials (@trailteam.cat).